כמה משכנתא אפשר לקחת -לבדיקת זכאות מהירה להלוואה השאר פרטים עכשיו!

אשראי פלוס כל הפתרונות הפיננסים במקום אחד ! יעוץ משכנתאות(גם למסורבים) ! הלוואות לכל מטרה עד 200,000 ש"ח ! מגוון אפיקי השקעה אטרקטיביים ! החזרי מס באמצעות משרד רו"ח מהמובילים בארץ !
הלוואות למוגבלים
בכיר במערכת
מנכ"ל

שאלון ניתוח אשראי "בחינם "

בואו לגלות און ליין ( 6 שאלות קצרות בלבד) ! כמה הלוואה או משכנתא ניתן לאשר לכם ומאיפה והאם מגיע לכם החזר מס מהמדינה

כתבות קשורות :

לקיחת משכנתא היא אחד הצעדים הפיננסיים הגדולים ביותר שעושים רבים במהלך החיים. משכנתא היא הלוואה ארוכה שמטרתה לסייע לרכוש דירה או בית, והיא תשלום שמתפרס על פני שנים רבות. כשאנשים שואלים כמה משכנתא הם יכולים לקחת, השאלה מאוד תלויה בכמה פרמטרים אישיים ואובייקטיביים. סכום המשכנתא שיאושר לכל אדם משתנה ממקרה למקרה, וכל מקרה נבחן לגופו על ידי הבנקים והמוסדות הפיננסיים.

הדבר הראשון שחשוב לדעת הוא שהבנקים לא תמיד יאשרו לכל אחד כל סכום של משכנתא. המוסדות הפיננסיים בוחנים את המצב הפיננסי של כל אדם על מנת להבין עד כמה הוא יכול להחזיר את ההלוואה. הם לא ירצו להעמיס על הלווים סכום שיסכן את יכולת ההחזר שלהם. לכן, ישנם מספר פרמטרים שיבחנו כאשר יחליטו כמה משכנתא להעניק. אחד מהם הוא ההכנסה החודשית של הלווים. ככל שההכנסה החודשית גבוהה יותר, כך ניתן לקבל משכנתא בסכום גבוה יותר. כמובן, תשלום המשכנתא לא יכול להיות גבוה מדי ביחס להכנסות החודשיות, כי המוסדות הפיננסיים רוצים לוודא שהלווים יכולים לעמוד בתשלומים החודשיים.

יש גם פרמטר חשוב נוסף והוא הוצאות חודשיות נוספות שיש לכל אדם. אם יש לאדם הוצאות חובות אחרות, כמו הלוואות קודמות או הוצאות שוטפות גבוהות, זה יכול להוריד את הסכום שהבנקים יציעו לו. כשהם בוחנים את ההכנסות וההוצאות, הם מחשבים את יחס ההחזר החודשי, שהוא בעצם סכום המשכנתא שמישהו יכול להחזיר מבלי להגיע למצב של חובות עודפים. לדוגמה, בבנקים ישנה נורמה שבה יחס ההחזר לא יעלה על שליש מההכנסה החודשית של הלווים. כלומר, אם אדם מרוויח 10,000 שקל בחודש, הוא לא יוכל להחזיר יותר מ-3,000 שקל בחודש על הלוואות, כולל המשכנתא.

עוד דבר שחשוב לזכור הוא שהבנקים מחשבים את סכום המשכנתא ביחס למחיר הדירה או הבית שרוצים לרכוש. בדרך כלל, אנשים לא יכולים לקבל משכנתא על 100% ממחיר הדירה, כלומר הם צריכים להביא הון עצמי. הון עצמי הוא סכום כסף שנדרש ממי שמעוניין לרכוש דירה כשתשלום זה משמש כמעין "ערבון" או ביטחון לבנק. ככל שההון העצמי גבוה יותר, כך יש סיכוי שהבנק יאשר סכום משכנתא גבוה יותר. בדרך כלל, ההון העצמי הנדרש עומד על 25% ממחיר הדירה. לדוגמה, אם דירה עולה מיליון שקל, הלווה ידרוש להביא הון עצמי של 250,000 שקל, והבנק יכול להציע לו משכנתא על הסכום של 750,000 שקל.

כמו כן, הבנקים לא רק מתמקדים בהכנסות ובחובות של הלווה, אלא הם בודקים גם את ההיסטוריה הפיננסית שלו. אם יש לו היסטוריה של פיגורים בתשלומים, חובות שלא נפרעו בזמן או בעיות פיננסיות אחרות, הבנק יכול להיות הרבה יותר זהיר ולא להציע לו משכנתא גבוהה. היסטוריה נקייה מקשיים פיננסיים יכולה להוביל להצעה של משכנתא גבוהה יותר. נוסף על כך, אם הלווה נמצא במצב כלכלי יציב ואינו נמצא בהסדרי חוב, ייתכן שיהיה קל יותר להוציא משכנתא בתנאים טובים יותר.

משכנתא לא תמיד נתפסת כהלוואה פשוטה, ולעיתים הבנקים דורשים גם ביטחונות נוספים. יכול להיות שמי שמעוניין לקחת משכנתא יצטרך לספק ערבים או ערבויות נוספות לבנק. הבנק רואה את הערבויות כעוד דרך להבטיח את החזר ההלוואה במקרה של בעיות כלכליות.

בכדי לחשב את הסכום של המשכנתא שמישהו יכול לקחת, יש גם לקחת בחשבון את תקופת ההחזר. משכנתא נלקחת בדרך כלל לעשרות שנים, ותקופת ההחזר יכולה להיות בין 10 ל-30 שנה. כאשר משכנתא נלקחת לתקופה ארוכה יותר, בדרך כלל כל תשלום חודשי יהיה נמוך יותר, אך בסופו של דבר, הסכום הכולל שהלווה ישלם יהיה גבוה יותר, כי הריבית שנלקחת על הסכום מצטרפת לאורך זמן. לעיתים אנשים בוחרים להקטין את התקופה על מנת להחזיר את ההלוואה במהירות, מה שגורם לכל תשלום חודשי להיות גבוה יותר, אך גם להקטין את הריבית הכוללת.

השפעת הריבית על סכום המשכנתא היא מאוד משמעותית. ריבית היא סכום כסף שמתווסף להלוואה כל שנה, והיא תלויה בתנאי השוק. ישנם סוגים שונים של ריביות – ריבית קבועה, ריבית משתנה, ריבית צמודה למדד ועוד. הריבית משתנה על פי תנאי השוק, והבנקים מציעים ללקוחות ריביות משתנות, כך שבסופו של דבר, אם הריבית גבוהה, סכום המשכנתא שיאושר יהיה נמוך יותר, כי תשלומי המשכנתא החודשיים יהיו גבוהים יותר.

הסכום הסופי של המשכנתא, כלומר כמה כסף אפשר לקבל, משתנה גם לפי סוג הדירה. אם מדובר בדירה חדשה, דירה יד שנייה או נכס להשקעה, ייתכן שהבנקים יתייחסו אליהם בצורה שונה. דירה חדשה עשויה להיות נחשבת יותר "בטוחה" מבחינת הבנק, ולכן הבנק עשוי להציע משכנתא גבוהה יותר לדירה כזו. דירה יד שנייה או נכס להשקעה עשויים להיות פחות יציבים בשוק, ולכן הבנק יכול להציע משכנתא נמוכה יותר.

בנוסף לכל הגורמים הללו, יש לזכור שהבנק לא תמיד ייתן את המשכנתא הגבוהה ביותר שמישהו יכול לקבל. לפעמים יש שיקולים פנימיים של הבנק או רגולציות שמגבילות את הסכום שניתן להציע, גם אם התנאים האישיים של הלווים מאפשרים להם לקבל משכנתא גבוהה יותר.

במילים פשוטות, הסכום של משכנתא שניתן לקחת תלוי במספר גורמים. הוא תלוי בהכנסה החודשית של הלווה, בהוצאותיו, בהיסטוריה הפיננסית שלו, בהון העצמי שהוא מביא, ובתנאים הכלליים של השוק. כל אחד יכול לקחת משכנתא שונה לפי המצב האישי שלו, אך תמיד יש לזכור שהבנקים רוצים לוודא שהלווה יכול להחזיר את ההלוואה מבלי להיקלע לקשיים כלכליים.